ازدواج ترکیه
بروز رسانی اطلاعات و قوانین مربوط به این صفحه – ازدواج در ترکیه –
در روز چهارشنبه مورخ سی ام شهریور ماه سال ۱۴۰۱
ازدواج ترکیه
قوانین ازدواج در ترکیه و ثبت ازدواج در ترکیه ( برای اتباع خارجی و ایرانیان ) و نحوه اقامت ترکیه بصورت موقت و دائم از طریق ازدواج در ترکیه
قوانین مهاجرتی و اقامتی کشور ترکیه ترکیه در زمینه ازدواج و اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج در ترکیه برای تمامی پناهجویان، پناهندگان و افراد بی تابعیت که ازدواج خود را در ترکیه انجام می دهند و تمامی افرادی که اقامت ترکیه را دارند مورد اجرا میباشد. براساس قوانین ترکیه، فردی با تابعیت ترکیه و یک پناهجو یا پناهنده و یا فرد بی تابعیت و یا دو پناهجو یا پناهنده با ملیت کشورهای مختلف و یا افرادی که اقامت ترکیه را اخذ کرده اند ، می توانند توسط مامورین ارگان های مجری به عقد ازدواج یکدیگر درآیند. تمام ازدواج های برقرارشده توسط مامورین اجرایی ترکیه براساس قوانین مدنی و مناسبات مرتبط در ترکیه میباشد و تمامی متقاضیان باید به این قوانین احترام گذاشته و انجام دهند و بعد از انجام روال قانونی مربوط به این مورد ، میتواند اقامت ترکیه از طریق ازدواج را اخذ نمایند . ( ازدواج اتباع در ترکیه )
ازدواج ها توسط مامورین اجرایی در دفاتر مرتبط در شهرداری های هر شهر اجرا خواهد شد. زوجینی که قصد ازدواج دارند می بایست مدارک لازم را به واحد مرتبط در شهرداری ارائه دهند که مدارک مربوطه در پایین این مطلب بصورت موردی اساره و گفته شده است .
لازم به ذکر است که بر اساس قوانین مدنی کشور ترکیه، تنها ازدواج های رسمی (مدنی)، به رسمیت کشور ترکیه شناخته خواهد شد و به اینصورت ثبت ازدواج در ترکیه انجام می شود . انواع دیگر ازدواج و ازدواج های غیر قانونی در ترکیه به رسمیت شناخته نمی شوند. ازدواج قانونی اهمیت بسیار زیادی در ترکیه دارد که امنیت حقوق فرزندان و همسر،مخصوصا زوجه را تضمین می کند.
سن قانونی برای ازدواج در کشور ترکیه :
سن قانونی برای ازدواج در ترکیه ۱۸ سال تمام می باشد و تنها موارد خاصی از این قانون مستثنی خواهند بود و اجازه ازدواج در سنین زیر ۱۸ سال تمام را خواهند داشت:
یک فرد ۱۷ ساله، جنسیت دختر یا پسر، تنها با داشتن اجازه ی قانونی والدین و یا قیم قانونی خود می تواند ازدواج کند و ثبت ازدواج در ترکیه را انجام دهند .
یک فرد ۱۶ ساله، دختر یا پسر ، تنها با داشتن اجازه قانونی و رسمی والدین و یا قیم قانونی خود و با اخذ اجازه ی رسمی از دادگاه می توانند در ترکیه ازدواج کند و به ثبت برساند.
مجازات در زمینه ازدواج ترکیه زیر سن تعین شده :
براساس قوانین جزایی ترکیه ازدواج با یک کودک زیر سن به مثابه کودک آزاری شناخته می شود. مجازاتی از قبیل زندان شامل حال مجرمان میشود.
تمامی سازمان های دولتی، مراکز آموزشی و درمانی و همچنین سازمان های غیردولتی (NGO) موظف خواهند بود به گزارش هر گونه مورد کودک آزاری و در خطر قرار گرفتن امنیت کودکان هستند، بعلاوه هرشهروند که در زمینه بروز این جرائم آگاهی پیدا کند موظف به گزارش دادن آن موضوع است .
شرایط دیگر برای ازدواج در ترکیه :
علاوه بر شرایط سنی، قوانین مدنی در ترکیه شرایط دیگری را نیز برای زوجینی که قصد ازدواج در ترکیه را دارند تعیین می کند:
- تنها کسانی که ظرفیت ذهنیلازم برای تصمیم گیری در خصوص ازدواج را دارا هستند مجاز به ازدواج کردن هستند.
- ازدواج بین اقوام نزدیک ممنوع می باشد. این شامل ازدواج خواهر و برادر، ازدواج عمو/دایی ها با خاله/عمه ها و فرزندان آنها؛ ازدواج فرزند خواندگان با والدین و همچنین ازدواج والدین با فرزندان از همسران پیشین و ازدواج با اقوام درجه یک همسر پیشین می باشد.
- اگر یک و یا هر دو زوجین پیش از این ازدواج کرده اند، ازدواج پیشین می بایست به پایان رسیده باشد. بر اساس قوانین مدنی در ترکیه، چندهمسری ممنوع بوده و جرم محسوب می شود. این قانون شامل حال تمام شهروندان ترکیه و اتباع خارجی از جمله پناهندگان می باشد.
- بانوانی که پیش از این ازدواج کرده باشند اجازه ازدواج تا ۳۰۰ روز بعد از پایان قانونی ازدواج پیشین خود را نخواهند داشت و اگر زوجه گزارش پزشکی در خصوص عدم بارداری ارائه کند، از مدت انتظار ۳۰۰ روزه معاف خواهد بود.
مدارک لازم برای ازدواج ترکیه :
به منظور ازدواج در ترکیه مدارک زیر باید به واحد مربوط به ازدواج در شهرداری ارائه گردد :
- فرم درخواست ازدواج: زوج و زوجه میبایست مستقلا فرم های مربوط به درخواست ازدواج به اسم ( evlenme beyannamesi ) تکمیل نمایند.
- گواهی تجرد که نشان دهد متقاضیان در زمان در خواست متاهل نمیباشند.
- گزارش پزشکی که تایید نماید در زمان درخواست ازدواج متقاضی عاری از هر بیماری که مانع از ازدواج شود، می باشد.
- مدارک ثبت نام متقاضی حمایت بین المللی، مدارک شناسایی متقاضی حمایت بین المللی، مدارک شناسایی فرد تحت حمایت بین المللی، یا مدارک شناسایی حمایت موقت.
- چهار قطعه عکس.
رضایتنامه کتبی وکیل قانونی به همراه امضاء معتبر جهت ازدواج افراد زیر سن و کسانیکه ظرفیت ذهنی محدود دارند الزامی می باشد .
متقاضیان میتوانند جهت دریافت خدمات یاد شده ( ثبت ازدواج در ترکیه شامل تمامی مراحل اداری و قانونی در تمامی شهرهای کشور ترکیه ) با دفتر مرکزی تماس حاصل نمایند.
درود گرامی…
من پارسا ۳۴ساله اهل شیراز هستم.
من حدود ۳۰ماه در ترکیه زندگی میکردم ودر ترکیه عقد کردم. خانمم هم ایرانی هست.
من درطول مدتی که در ترکیه بودم به عنوان پناهجو زندگی میکردم ولی خانم بنده نه اقامت داشت ونه پناهجو بود اما بعد از اینکه عقد کردیم برای خانمم درخواست اقامت کردیم اما بخاطر اینکه از ویزاش چند روزی گذشته بود با اقامتش موافقت نشد و گفتند که باید یه ورود و خروج بزنه.
ناگفته نماند خود بنده هم یکسری کارهای اداری و محضری داشتم وبه خانمم گفتم که با هم میریم وبرمیگردیم.
خلاصه رفتم دنبال انصراف وچیکیش اینهم شنیده بودم که هرکس که از پناهجویی انصراف بده تا ۵سال حق ورود به خاک ترکیه رو نداره اما من از اونجایی که تو اون کشور عقد کرده بودم فک میکردم این موضوع در مورد من صدق نمی کنه حتی از اون کارمندی که درkoçedaresiداشت برگه çıkış منو تنظیم میکرد پرسیدم که من دوباره میتونم به خاک ترکیه برگردم گفت که آره میری کنسولگری ویزا میگیری میای.خلاصه برگشتم ایران وبعد از اینکه کارهامو انجام دادم و قصد برگشت به ترکیه رو داشتم با ممنوعیت ورود به ترکیه مواجه شدم giriş haste یه همچین چیزی بهم گفت مامور گیت ولی نگفت واسه چی وقتی ازش پرسیدم چرا گفت که نمیدونم برو کنسولگری.
حتی بهش گفتم که من اونجا عقد کردم اما فایده ای نداشت و گفت از دست من کاری بر نمیاد برو کنسولگری.
کنسولگری هم رفتم وانجاهم یه سایت بهم معرفی کردن که برو به این سایت مشکلتو بگو اما من خیلی از اون سایت سردرنیاوردم.
الان حدود یک ساله ایرانم نمیدونم چطور میتونم برگردم ترکیه؟ ازتون ممنون میشم اگه بتونید راهنمایی ام کنید.
باسپاس فراوان پارسا🙌