برگزاری همایش تجاری بازرگانان جاده ابریشم در ترابوزان ترکیه
همایش تجاری بازرگانان ۲۱ کشور در مسیر جاده ابریشم از جمله جمهوری اسلامی ایران، در شهر 'ترابوزان' ترکیه با هدف احیای تجارت در این جاده تاریخی، همچنین توسعه همکاری های اقتصادی و تجاری کشورهای در مسیر برگزار شد.
به گزارش ایرنا، در این نشست که برای سومین بار در ترابوزان برگزار می شود، گروهی از مسئولان اتاق های تجاری و فعالان اقتصادی کشورمان از تهران، تبریز، زنجان و ارومیه حضور یافتند.
در این مراسم برخی از مسئولین و مقامات کشورهای شرکت کننده سخنرانی کردند که از سوی کشورمان نیز 'مشهود نحوسی' سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در طرابوزان طی سخنانی ضرورت احیای جاده ابریشم، به مفهوم تقویت مناسبات اقتصادی و تجاری میان کشورهای واقع در مسیر این جاده را، مورد تاکید قرار داد و خاطر نشان کرد که اکنون راه ابریشم به واسطه تحولات سیاسی دستخوش تغییراتی شده و منافع کشورهای فرامنطقه ای در سه قرن گذشته موجب کاهش و یا قطع ارتباط ملت های مستقر بر جاده ابریشم شده است.
وی با اشاره به این که بخش عمده تعاملات اقتصادی کشورهای منطقه با کشورهای بیرون از منطقه انجام می شود، افزود: راه ابریشم را نباید صرفا جاده و یا مسیر رفت و آمد تلقی کرد، بلکه این راه نماد ارتباط عالی بین کشورهایی با منافع نزدیک و ظرفیت های همکاری گسترده است، این راه نماد همکاری های منطقه ای و عنصر تامین کننده رفاه و سعادت ملت های مشرق زمین تلقی می شود.
نحوسی گفت: رونق این راه به معنی کسب سهم برابر از سوی ملل ساکن در مسیر این راه در اقتصاد و سیاست بین الملل است.
در این نشست ها که سه روز ادامه داشت، بازرگانان شرکت کننده در اجلاس طرابوزان در قالب سه میزگرد به بحث و تبادل نظر در خصوص تجارت و بانکداری، حمل و نقل و گردشگری پرداختند.
سازمان دهندگان این نشست در ادامه، برنامه بازدیدی از مراکز اقتصادی و صنعتی و نقاط گردشگری ترابوزان نیز برای مدعوین ترتیب دادند.
هدف از برگزاری این نشست ها معرفی توانمندی های اقتصادی و تجاری، بررسی فرصت های سرمایه گذاری برای دستیابی به بازارهای جدید صادراتی، توسعه بازارهای هدف، تبادل نظر فنی و تجاری بین تجار شرکت کننده، ارتقای همکاری های تجاری و بازرگانی و فراهم سازی زمینه عقد قراردادهای تجاری بین کشورهای شرکت کننده می باشد.
برگزار کنندگان این نشست امیدوارند که بتوانند با این نشست ها، اجلاس بین المللی جاده ابریشم را نهادینه کرده و به صورت پلاتفورمی تاثیر گذار در راه همگرایی و همکاری بیشتر اقتصادی و تجاری و صنعتی کشورهای در مسیر جاده ابریشم در بیاورند و به نوعی تجارتی را که در تاریخ در حوزه جاده ابریشم صورت می گرفته، در عصر ارتباطات احیا کنند.
ایران با توجه به قرار گرفتن در رتبه ۱۷ اقتصاد جهانی و در اختیار داشتن ۱۲ درصد از سهم تجاری ۱۳٫۵ تریلیارد دلاری جاده ابریشم، وزنه مهمی در تعاملات تجاری ۲۷ کشور واقع در این جاده محسوب می شود و می تواند نقش مهمی در احیای این جاده ایفا کند.
شکل گیری تشکلی متشکل از اعضای اتاق های بازرگانی کشورهای واقع در مسیر جاده ابریشم، کنارگذاشتن دلار و یورو در معاملات تجاری این کشورها، افزایش خطوط پروازی، برقراری خطوط حمل و نقل مشترک، کاهش تعرفه تجاری و حذف روادید بین کشورهای واقع در این مسیر از جمله موضوعات مطرح شده در نشست های جاده ابریشم می باشد.
اولین اجلاس بازرگانان جاده ابریشم با عنوان تجدید حیات دوباره این جاده در سال ۲۰۰۸میلادی در ترابوزان ترکیه و دومین اجلاس نیز در سال ۲۰۱۱ در همین شهر برگزار شده بود.
سومین اجلاس بین المللی جاده ابریشم سوم و چهارم تیرماه جاری به پیشنهاد استاندار آذربایجان شرقی در تبریز به عنوان یکی از محورهای جاده ابریشم برگزار شد.