تلاش و برنامه ریزی های ترکیه برای جذب بیشتر گردشگران ایرانی
ایرنا، اتحادیه مدیران و سرمایه گذاران گردشگری و هتلداران ترکیه با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد، این اتحادیه می خواهد با مشارکت فعال در نمایشگاه گردشگری ایران که در آینده نزدیک برگزار می شود، جاذبه های گردشگری ترکیه را بیش از پیش به مخاطبان ایرانی خود معرفی کند.
در این اطلاعیه با یادآوری اینکه در دوره ای شمار گردشگران ایرانی در ترکیه به ۲ میلیون نفر در سال رسید، بر اهمیت حفظ و توسعه ایران در بازار گردشگری ترکیه تاکید شده است.
رئیس اتحادیه مدیران و سرمایه گذاران گردشگری و هتلداران ترکیه (TUROB) گفت: دست اندرکاران صنعت گردشگری ترکیه که علاوه بر کشف بازارهای جدید می خواهند دوران دشوار فعلی را پشت سر بگذارند، به حفظ و توسعه بازارهای مهم خود نیز سرعت داده اند.
در این اطلاعیه با ابراز امیدواری از تاثیرگذاری مثبت رفع تحریم های بین المللی علیه ایران بر روابط گردشگری دو کشور، آمده است: ترکیه بزودی میزبان فعالان بخش گردشگری ایران در استانبول خواهد بود.
بر این اساس ، حدود ۵۰ آژانس سیاحتی و برنامه ریزان سفرهای گردشگری خارجی از ۷ شهر ایران از جمله شهرهای تهران، تبریز و اصفهان به نشست استانبول دعوت شده اند.
دست اندرکاران صنعت گردشگری ترکیه در نظر دارند از حالا برای جذب گردشگران نوروزی برنامه ریزی گسترده ای داشته باشند و در این جهت خواهان همکاری بیشتر شرکت هواپیمایی ترکیه ( ترکیش ایر) و سایر شرکت های هواپیمایی شده اند.
گردشگران ایرانی در ردیف هفتمین بازار بزرگ گردشگری ترکیه است و با جذب گردشگران بیشتر از ایران، حداقل بخشی از ضررهای ناشی از نیامدن گردشگران روسی به ترکیه تلافی خواهد شد.
بایندیر ضمن تاکید بر بازار ایران، در همین حال مدعی شده است در برنامه ریزی ها باید این موضوع که ایران و روسیه در برخی از سیاست های منطقه ای همسویی و همراهی دارند، نیز مد نظر باشد.
در سال ۲۰۱۰ میلادی یک میلیون و ۸۸۵ هزار گردشگر ایرانی به ترکیه سفر کرده بود که این رقم در سال ۲۰۱۲ به یک میلیون و ۱۸۵ هزار نفر و در سال ۲۰۱۳ به یک میلیون ۱۹۶ هزار و در سال ۲۰۱۴ به یک میلیون و ۵۹۰ هزار نفر رسید.
براساس آخرین داده های وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه در دوره ژانویه – نوامبر سال ۲۰۱۵ میلادی نیز یک میلیون و ۵۹۱ هزار گردشگر ایرانی به ترکیه سفر کردند.
گردشگران ایرانی در سفر به ترکیه به جاذبه های فرهنگی تاریخی ترکیه نیز اهمیت می دهند. گردشگران ایرانی همچنین نسبت به سایر گردشگران خارجی خرید از این کشور انجام می دهند و به نوعی تجارت چمدانی نیز در این راستا حائز اهمیت است.