سخنرانی سه استاد ایرانی در همایش ثبات و تحول در آفریقای شمالی، ترکیه و ایران
دومین روز همایش بین المللی ثبات و تحول در آفریقای شمالی، ترکیه و ایران در آنکارا روز جمعه با سخنرانی سه استاد دانشگاه از ایران ادامه یافت.
به گزارش ایرنا، در نخستین سخنرانی دکتر یونس نوربخش استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران با ارائه مقاله ای در خصوص روند ظهور و شکل گیری مدرنیته در ترکیه و ایران پرداخت و گفت: مطالعه در خصوص فرایند مدرنیته در ایران و ترکیه فهم ما از مسائل جوامع اسلامی را تعمیق می بخشد.
وی افزود: بررسی تاریخی و جامعه شناختی این دو جامعه که به لحاظ تاریخی، مذهبی و سیاسی حوادث مشابهی را پشت سر گذاشته اند، نتایج مفیدی دارد.
دکتر حسن اکبری بیرق استاد دانشگاه سمنان نیز در این همایش دلیل اصلی نزاع در خاورمیانه را فراموش شدن اخلاق عنوان کرد و گفت: اگر انسان را به خاطر انسان بودنش ارج بگذاریم، بسیاری از این درگیری و به ویژه جنگهای خاورمیانه متوقف می شود.
وی افزود: اگر ما عنصر فرقه و مذاهب و دین را از هویت انسانها کم رنگ تر کرده و انسان را به خاطر انسان بودنش ارزش دهیم، بسیاری از این درگیری ها متوقف شده و جنگ ساختگی بین شیعه و سنی معنای خود را از دست می دهد.
وی بیان کرد: مناقشات محلی بر اساس فرقه و دین و مذهب نبوده و دلایل دیگری داشته و در اصل توطئه قدرتهای استعماری است و معتقدم که بحران خاورمیانه بر اساس جنگ شیعه و سنی یا بر اساس جنگ قرائت های مختلف از اسلام نیست.
وی اضافه کرد: در اصل علت بزرگنمایی جنگ شیعه و سنی در خاورمیانه فقط به منظور ساده کردن و منتفی کردن اصل موضوع است و تاکید بیش از حد بر اختلافات مذهبی به ویژه بین شیعه و سنی و تاکید بر اینکه علت خونریزی و همه مصائب خاورمیانه جنگ نیابتی بین کشورهای سنی مذهب و تنها کشور شیعه مذهب ایران است، موضوع تامل برانگیزی است.
وی اظهار کرد: تبلیغات زیادی در این خصوص صورت می گیرد تا فعالیتها و تلاشهای ایران برای تحقق هلال شیعی به عنوان مسبب جنگ و بحران خاورمیانه معرفی شود.
این استاد دانشگاه دین و مذهب را عنصر هویت ساز و بحران خاورمیانه را یک بحران هویتی دانست و بیان کرد: هویت یک مسئله اصلی در خاورمیانه است ولی این صف بندی بر اساس دین و مذهب و فرقه های مختلف آن صورت نگرفته بلکه این منازعات بخشی از نقشه دشمنان برای گمراه کردن موضوع اصلی است.
وی اضافه کرد: ما اکنون در دنیایی هستیم که حتی قومیت و فرقه و قبیله و نژاد نیز اهمیتش را از دست داده و منطق نزاع و جنگ های خاورمیانه٬ فراموش کردن بسیاری از ارزشهای اخلاقی و سوءاستفاده از برند دین به عنوان یک عنصر هویت ساز است و ریشه های اقتصادی و اجتماعی دارد که در اصل دین هیچ نقشی در آن ندارد.
دکتر عبدالله رجبی استاد دانشگاه پرشتینای کوزوو نیز در این همایش اظهار کرد: در سیاست و فرهنگ ایران در قبال غرب و مدرنیزیم نشانه هایی از نفرت و کینه دیده می شود.
وی افزود: نفوذ مدرنیته به ایران سبب واکنشهای مختلفی شده است و اندیشمندان ایرانی در قبال مدرنیته به خصوص با در نظر گرفتن مولفه های دینی نگاه های مختلفی داشته اند و بعد از انقلاب، منازعات فلسفی در قبال مدرنیته بیش از پیش شدت گرفته است.
وی بیان کرد: نباید فراموش کرد که بعد از نهضت مشروطیت و کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ ذهنیت ایرانیان در مخالفت و دشمنی با غرب شکل گرفته است و البته علمای دینی نیز با توجه به جنگهای صلیبی همواره نسبت به غرب از دیدگاهی متخاصم برخوردار بوده اند.
به گزارش ایرنا، همایش بین المللی 'تداوم و تحول در آفریقای شمالی، ترکیه و ایران' از سوی مرکز مطالعات ایرانی(ایرام) با حضور حدود ۱۵۰ محقق از کشورهای مختلف جهان در دانشگاه یلدیریم بایزید در آنکارا در حال برگزاری است.
در این همایش سه روزه که با محوریت مسائل سیاسی، اجتماعی و امنیتی در شمال آفریقا، ایران و ترکیه ادامه دارد، کارشناسان مسائل و موضوعات مهم منطقه ترکیه، ایران و شمال آفریقا و خاورمیانه را بررسی می کنند.
به کانال تلگرام پارس ترکان بپیوندید
اخذ اقامت در ترکیه ( اینجا کلیک کنید )
ثبت شرکت در ترکیه ( اینجا کلیک کنید )
گرفتن اقامت کشور ترکیه بدون ثبت شرکت و خرید ملک ( اینجا کلیک کنید )
مزایای داشتن اقامت در ترکیه ( اینجا کلیک کنید )