عبدالله گل:روابط ایران و ترکیه به شتابی خیره کننده دست یافته است
به گزارش ایرنا ، ˈعبدالله گلˈ رییس جمهوری ترکیه در ضیافت شام رسمی که به افتخار دکترˈ حسن روحانی ˈ رییس جمهوری ایران برپا کرده بود،افزود: برای تیم ملی فوتبال ایران در مسابقات جام جهانی فوتبال که طی روزهای آتی در برزیل آغاز خواهد شد، آرزوی موفقیت می کنم.
گل افزود: دو ملت ترکیه و ایران، دو دوست و برادر قدیمی هستند ، کشورهایمان دو همسایه قدیمی هستند ، قدرت روابطمان برخاسته از پیوندهای عمیق انسانی و فرهنگی بین ملت هایمان و ارزشهای مشترکمان است.
رییس جمهوری ترکیه گفت: قلبا معتقدم که دیدار جنابعالی(روحانی)، در توسعه روابط چند جانبه کشورهایمان در راستای منافع مشترک دو کشور سهم بسزایی خواهد داشت .
وی با تاکید بر اینکه طیف ظرفیت همکاری دو کشور به ویژه در زمینه هایی نظیر اقتصاد، تجارت، حمل و نقل ، انرژی، عمران و گردشگری وسیع است ، افزود : افزایش هر چه بیشتر تنوع تجارت بین دو کشور ضروری است ، می بایست به تشویق بازرگانان و کارآفرینان در راستای استفاده بهینه آنان از این ظرفیت غنی و چند بعدی ادامه دهیم.
گل ادامه داد: پیشنهاد می کنم گام هایی در راستای تحکیم هر چه بیشتر پیوندهای انسانی بین ملت هایمان برداشته شود ، تمرکز فعالیت های مراکز فرهنگی دو کشور در زمینه های زبان، ادبیات، سینما و معماری، مهمترین سرمایه گذاری برای آینده روابط مان خواهد بود ، تبادل تجربیات به منظور محافظت هر چه بهتر از میراث های فرهنگی مشترکمان که اصفهان، تبریز، قونیه و شهرهای مشابه نماد آن می باشند، برای هر دو کشور سودمند خواهد بود.
وی یادآورشد: شورای عالی همکاری راهبردی دو کشور که به مناسبت دیدار جنابعالی نخستین نشست آن برگزار شد، زمینه پیشبرد همکاری دو کشور در کلیه این زمینه ها در چهارچوبی منظم و برنامه ریزی شده را فراهم خواهد کرد.
رییس جمهوری ترکیه خطاب به رییس جمهور ی اسلامی ایران افزود: طرحی که تحت عنوان «جهان علیه خشونت و افراط گرایی» که جنابعالی در شصت و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه کردید، گامی بسیار مهم بوده و ترکیه قاطعانه از این طرح حمایت کرده است.
وی افزود: متوقف کردن خونریزی در منطقه و مورد استفاده قرار گرفتن منابع طبیعی و انسانی غنی دو کشور نه در جهت اختلافات بلکه برای افزایش رفاه و توسعه، نیازمند یک رویکرد دوراندیشانه است.
گل گفت: مذاکرات دیپلماتیکی که ایران در دوره اخیر با موفقیت برگزار می کند، فرصت مهمی برای دستیابی به یک راه حل مسالمت آمیز فراهم کرده است.
دعوت کوتاه و موثر جنابعالی به صورت «به افراطی گری پایان دهیم، چاره ای جز اعتدال نداریم» را به عنوان انعکاس فلسفه دیرین مولانا جلال الدین رومی؛ یکی از سمبل های فرهنگ مشترکمان؛ در عصر حاضر می بینیم