مناقصه نیروگاه بادی در ترکیه
روزنامه “صباح” ترکیه نوشت: ترکیه قصد دارد دومین مناقصه برای ساخت نیروگاه بادی در چارچوب ایجاد یک منطقه مجاز انرژی (YEKA) مِی برگزار کند. وزارتخانه انرژی و منابع طبیعی ترکیه قصد دارد به جای ساخت یک نیروگاه با ظرفیت ۱۰۰۰ مگاواتی، که در آگوست ۲۰۱۷ مناقصه آن برگزار شد، مناقصهای دیگر را برای ساخت چهار نیروگاه بادی با ظرفیت ۲۵۰ مگاوات در استانهای مختلف ترکیه برگزار کند.
فاتح دونمز وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه اعلام کرد که نُه شرکت برای شرکت در چهار مناقصه درخواست کردهاند. این توجه بالا اعتبار اقتصاد ترکیه و بازار انرژی را تأیید میکند.
مناقصه در استان آیدین به شرکت آلمانی Enercon و Enerjisa ترکیه، Eze İnşaat و İklim Elektrik داده شد. این چهار شرکت همچنین در مناقصه برای کارخانه موغله شرکت کردند. برای مناقصه در استان بالیکسیر، درخواست توسط Enercon، Beyçelik، Res Anatolia، Enerjisa، B. Ergunnler، Eze İnşaat، Çinili Res و İklim پذیرفته شد. درخواست شرکتهای Enercon، Beyçelik، Enerjisa، Eze İnşaat، Gem Wind Enerji و İklim Elektrik برای ساخت ایستگاه چناق قلعه پذیرفته شد.
مناقصه برای ساخت نخستین پروژه YEKA با مجموع ظرفیت ۱۰۰۰ مگاوات در ماه آگوست سال گذشته برگزار شد و حجم سرمایه گذاریها به یک میلیارد دلار رسید. هشت کنسرسیوم در این مناقصه شرکت کردند، از جمله چندین تولید کننده از بزرگترین شرکتهای توربین بادی جهان.
براساس نتایج مناقصه، کنسرسیوم Siemens-Türkerler-Kalyon بالاترین نرخ خرید را با قیمت ۳٫۴۸ دلار برای هر کیلووات در ساعت ارائه کرد. ظرفیت کل به استانهای سیواس، ادیرنه، قرقلرایلی و اسکی شهر اختصاص داده خواهد شد. این کنسرسیوم در حال سرمایه گذاری بیش از ۱ میلیارد دلار روی انرژی بادی است.
دونمز گفت: از آغاز سال جاری، تولید برق از منابع داخلی و تجدید پذیر به ۶۲ درصد رسیده است و افزود که شاخص میانگین در سال ۲۰۱۸، ۵۰ درصد بود. این وزیر تأکید کرد که کل تولید برق بادی در ترکیه به ۷۰۰۰ مگاوات رسیده است و انرژی خورشیدی به بیش از ۵۰۰۰ مگاوات افزایش یافته است.
در سال گذشته، با اضافه کردن حدود ۱۰۸۵ مگاوات به توازن انرژی، ترکیه پیشرو بودن خود را در اروپا حفظ کرد است و در راه اندازی تاسیسات برق آبی به مقام چهارم رسید است. سال گذشته نیروگاههای آبی ۴۲۰۰ میلیارد کیلووات بر ساعت برق تولید کردند. در عین حال، ترکیه مقام اول را در اروپا حفظ کرد و از مقام ششم در سال گذشته با ۵۹۲ مگاوات به مقام چهارم رسید.
براساس برنامه فعالیت، ترکیه قصد دارد تا سال ۲۰۲۳ سهم تولید انرژی از منابع تجدید پذیر را تا ۳۰ درصد افزایش دهد. برای رسیدن به این هدف، قصد دارد ظرفیت کل نیروگاههای برق آبی خود را به ۳۴۰۰۰ مگاوات، نیروگاههای بادی را تا ۲۰،۰۰۰ مگاوات، نیروگاههای خورشیدی را به ۵۰۰۰ مگاوات، نیروگاههای ژئوترمال برقی را تا ۱۰۰۰ مگاوات و نیروگاههای سوخت زیستی را تا ۱۰۰۰ مگاوات افزایش دهد.