نگاهی به سفر رسمی رییس جمهور ایران به ترکیه بعد از ۲۰ سال
حسن روحانی رییس جمهور ایران صبح روز ۱۹ خرداد ماه سال ۱۳۹۳ تهران را به مقصد آنکارا ترک کرد. در این سفر دو روزه عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، محمود واعظی وزیر ارتباطات، بیژن زنگنه وزیر نفت، عباس آخوندی وزیر راه مسکن و شهرسازی، سلطانیفر معاون گردشگری، طیبنیا وزیر اقتصاد، علی جنتی وزیر فرهنگ، ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی، محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیسجمهور، حسین فریدون دستیار ویژه رئیسجمهور و اکبر ترکان رئیس مناطق آزاد رییس جمهور ایران را همراهی میکنند.
به نقل از خبرگزاری تسنیم، دیدار با عبدالله گل و اردوغان رئیسجمهور و نخست وزیر ترکیه، برگزاری اجلاس شورای عالی همکاری بین ایران و ترکیه و دیدار با ایرانیان مقیم ترکیه، تجار، صنعتگران، دانشجویان، نخبگان ایرانی، از عمده برنامههای روحانی در مدت حضورش در ترکیه خواهد بود.
علیرضا بیگدلی، سفیر ایران در ترکیه در گفت و گو با خبرگزاری مهر ضمن اشاره به سفر رییس جمهور کشورش به ترکیه بعد از ۲۰ سال اظهار داشت: سفرهایی که در گذشته صورت گرفته به منظور برگزاری اجلاسهای مختلفی بوده است که در استانبول برگزار شده و روسای جمهور در طول سالهای گذشته بر اساس روابط دیپلماتیک و دعوت رسمی دو جانبه به آنکارا سفر نکردهاند.
وی خاطرنشان کرد: سفر رئیس جمهور کشورش به ترکیه بسیار مهم است و به ویژه برگزاری شورای عالی روابط ایران و ترکیه فرصت خوبی برای گسترش روابط در هر دو کشور خواهد بود.
به نقل از خبرگزاری ایسنا، محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران که این روزها در ترکیه به سر میبرد و با تعدادی از مقامات ترک نیز دیدار کرده است، اعلام کرده که حداقل در جریان سفر حسن روحانی به ترکیه شش سند همکاری بین دو کشور ایران و ترکیه امضا خواهد شد.
پیشبینی میشود مذاکره در مورد تحولات سوریه نیز از جدیترین مباحثی خواهد بود که در جریان این سفر بین مقامات دو کشور مورد گفتوگو قرار خواهد گرفت.
این سفر که در آستانه برگزاری انتخابات ریاستجمهوری ترکیه انجام میشود فرصت مناسبی برای تعمیق روابط دو کشور در زمینه مسائل منطقهای، بینالمللی و دوجانبه است.
به گزارش ایسنا، این اولین بار است که بعد از سال ۱۹۹۶ یک رییسجمهور از ایران در قالب سفری دوجانبه و رسمی به کشور ترکیه سفر میکند. در سال ۱۹۹۶ اکبر هاشمی رفسنجانی به دعوت سلیمان دمیره رییسجمهور وقت ترکیه به این کشور سفر کرده بود.
در همین راستا صادق ملکی، کارشناس مسایل منطقه و ترکیه در گفت و گو با خبرگزاری مهر با اشاره به اینکه این سفر دومین سفر رئیس جمهور ایران بعد از انقلاب اسلامی به آنکارا است اظهار داشت: سفر روسای جمهور همواره اهمیت ویژهیی برای دو کشور داشته و گشایشهای زیادی در سطوح سیاسی ، اقتصادی و فرهنگی داشته است.
ملکی ادامه داد: با توجه به جایگاه ایران و ترکیه در منطقه خارج از تاثیرات این سفر بر سطوح و حجم روابط حتما رایزنیهایی که دو کشور در این سفر دارند تاثیرات مثبتی نیز برمنطقه خواهد داشت.
این تحلیلگر ارشد مسائل ترکیه اظهار داشت: اینکه روابط ایران و ترکیه بعد از انقلاب اسلامی دچار فراز و نشیب هایی شده است به دلیل سوءبرداشتها بوده و مقامات عالیرتبه دو کشور تلاش دارند که به روابط فراتر از سوءبرداشتها بنگرند و بر گسترش روابط اصرار داشتهاند.