هیات بلندپایه اقتصادی وبازگانی کشور ترکیه به ایران می آید
ایرنا – آنکارا – وزیر تجارت و گمرکات ترکیه روز جمعه از اعزام یک هیات بلندپایه اقتصادی و بازرگانی این کشور با حضور سه وزیر به ایران در هفته آینده خبر داد.
به گزارش ایرنا، ˈحیاتی یازیجیˈ با اعلام این خبر در دیدار با ˈمحمد رضا نعمت زادهˈ وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران که در حال بازدید از آنکارا است، اعزام هیات مذکور را نشانه روند رو به گسترش همکاریهای تجاری و اقتصادی دو کشور دانست.
این مقام دولت ترکیه گفت که سفر هیات بزرگ تجاری و اقتصادی ترکیه پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در این کشور و طی روزهای ۱۵ تا ۲۰ اوت (۲۴ تا ۲۹ مرداد) صورت می گیرد و در آن، ˈجودت یلمازˈ وزیر توسعه و رییس ترکیه ای کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی و تجاری دو کشور، ˈلطفی الوانˈ وزیر حمل و نقل و ارتباطات، ˈرفعت حصارجیکلی اوغلوˈ رییس اتحادیه اتاقها و بورسهای ترکیه و شماری از مسوولان نهادهای دولتی این کشور حضور خواهند داشت.
وی اعزام این هیات را گامی تازه در راستای اجرای توافقات دولتهای دو کشور در جریان سفر چندی پیش دکتر حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران به آنکارا با هدف رسیدن به حجم ۳۵ میلیارد دلار مناسبات بازرگانی در سال عنوان کرد.
حیاتی یازیجی، ایران و ترکیه را دو کشور دوست و برادر و همسایه دیوار به دیوار خواند و گفت: ما به صورت خدادادی دارای این ویژگیهای ارزنده هستیم که باید آن را ارج نهاده و از این ظرفیتها برای توسعه و تعمیق هرچه بیشتر روابط استفاده کنیم.
وزیر گمرکات ترکیه با اشاره به اینکه ترکیه و ایران سه دروازه مشترک مرزی دارند، افزود: این دروازه ها علاوه بر اهمیت حیاتی در تجارت بین دو کشور، در تجارت ترانزیتی نیز به عنوان بخش مهم دیگری از تجارت نقش دارند و توسعه و بهینه سازی این مرزها، نقش به سزایی در رونق اقتصادی و تجاری دو طرف خواهد داشت.
یازیجی، با تاکید بر اینکه صرف انعقاد اسناد همکاری نمی تواند موجب توسعه مبادلات تجاری شود، گفت: دیدارهای متقابل مقامات بلندپایه دو کشور می تواند در فرایند اجرای سریع این توافقات تاثیر مثبتی بگذارد.
او توافقات اخیر گمرکی ایران و ترکیه در ۲۴ ساعته کردن فعالیت مبادی گمرکی دو کشور را در هفت روز هفته، مهم خواند و یادآور شد: گذرگاه مرزی کاپی کوی – رازی از مارس ۲۰۱۱ میلادی علاوه بر عبور ریلی، برای رفت و آمد وسائط نقلیه سبک باز شده و در نظر است برای عبور وسائط نقلیه سنگین نیز باز شود.
نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران نیز در این دیدار، روابط تهران و آنکارا را تاریخی و گسترده توصیف کرد و گفت: در ملاقات اخیر دکتر روحانی با ˈرجب طیب اردوغانˈ نخست وزیر ترکیه تصمیمات جدی برای توسعه روابط دو جانبه از جمله اقتصادی و تجاری اتخاذ شد.
وی یادآور شد که به همین دلیل، به دعوت ˈنهاد زیبکچیˈ وزیر اقتصاد ترکیه برای بررسی شرایط موجود در روابط اقتصادی و تجاری و کمک به تسهیل و بهبود مناسبات اقتصادی، حمل و نقل، تجارت و گمرکات به آنکارا سفر کرده است.
نعمت زاده، گفت وگوهای فشرده دو روزه خود با مقامات بلندپایه ترکیه را مفید و سازنده خواند و گفت: ایران و ترکیه با توجه به موقعیت های تاریخی، مذهبی و جغرافیایی ملزم به توسعه همکاریهای منطقه ای با یکدیگر هستند.
نعمت زاده، هموار کردن مسیر برای همکاری بخش های خصوصی دو کشور را وظیفه آنکارا و تهران دانست و اظهارداشت: به همین دلیل، در سفر بهمن گذشته نخست وزیر ترکیه به تهران، موافقتنامه تجارت ترجیحی بین دو کشور به امضا رسید که مراحل تصویب آن در ایران به پایان رسیده و در ترکیه نیز در شرف تکمیل است.
او سفر اخیر مسعود کرباسیان مدیرکل گمرک ایران به آنکارا و انعقاد دو موافقتنامه همکاری بین دو کشور را در این زمینه، تحولی مثبت و راهگشا ارزیابی کرد و گفت: باید تلاش کرد افتی که در سالهای اخیر با تشدید تحریم های بین المللی علیه جمهوری اسلامی ایران در تجارت دوجانبه رخ داده، برطرف شود و جهشی بزرگ در مبادلات دو کشور رخ دهد.